A început de la fotbal

Toată ideea mea a pornit de la o postare foarte reuşită a Domnişoarei Pistrui (Mrs Freckles,  în original, click pt postarea ei). Ea reuşeşte mereu să adauge un caracter profund uman oricărui subiect din sport. Dar nu era vorba de sport de fapt, era vorba de un suporter, Cristi şi puţin despre viaţa lui ca ultraş. Pe Cristi l-a întâlnit la protestele din ianuarie.

Înainte să dau de această postare habar nu aveam că există ultraşi sau ce erau aceştia. Apoi m-am gândit că nu ştiu o sumedenie de lucruri şi oamenii din jurul meu suferă de acelaşi lucru, numai că nu prea ne dăm seama decât atunci când comparăm ce nu ştie fiecare 🙂 . Colegii mei nu ştiu despre bloguri, prietena mea habar nu are de kilometrul zero, vecinul meu nu ştie că în Bucureşti dacă mă opreşti pe scară să vorbeşti cu mine mă sperii, nu mă îndulceşti.

De aici a pornit întrebarea din postarea trecută. Mă gândeam că dacă nu ştim nici cum îi cheamă pe vecinii noştri ne lipseşte încrederea şi curiozitatea despre celălalt, deci cum ne-am putea vreodată uni pentru o cauză. Dacă păstrăm cât mai multe pentru noi, suntem mai în siguranţă…asta ne-a cam învăţat vechiul regim.

Ieri, oamenii din faţa statuii, de lângă borna kilometrului zero, strigau “Unitate! Unitate!”. Şi eu mă întrebam “Unitate în ce?”

Astăzi mi s-a răspuns la întrebare. Era prezentă o cameră de filmat. Părea un cameraman singur. Nu am sesizat vreun logo de televiziune sau un reporter. Unul dintre protestatrii cu megafon striga. “Hai să ne adunâm la cameră!

Sigur, e doar o potrivire a cuvintelor. O interpretare pur personală. Dar în cel mai rău caz, mi s-a părut haios să v-o povestesc.

*Sunt plăcut surpinsă să văd că numărul celor ce ştiu numele vecinului este aproape dublu faţă de cei care nu îl ştiu.

Mai puteţi răspunde aici:

Advertisements
Comments
3 Responses to “A început de la fotbal”
  1. andreea says:

    aaaaaw:) multumeeesc:*
    se pune daca stiu doar numele mic al vecinului?:p

  2. Alexandra says:

    ai niste titluri foarte, foarte bune pentru posturi 🙂 ma fac curioasa instant.

Lasă-mi un comentariu! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: