La fântână (curge sânge)

Piata Universitatii (Fantana), un loc plin de istorie, aflat la Km0 al capitalei este situata in fata Universitatii de Arhitectura in imediata vecinatate fiind localizate  Intercontinentalul si Teatrul National Bucuresti

Din lipsă de inspiraţie, dar şi pentru a lărgi universul bornei noastre de la kilometrul zero am făcut o mică listă cu lucrurile din jurul treptelor din faţa TNB-ului.

Cel mai  dragă îmi este fântâna. Fără doar şi poate, o iubesc. Aşa mică şi “parcă dintotdeauna acolo”, duş pentru copii al străzilor, lighean pentru porumbei sau loc de stat jos, mi se pare plină de viaţă şi tinerească, ştrengărească ca un boboc la universitate. “Ne vedem la fântână” a fost poate cel mai des rostit cuvând în liceu.

Aşadar vă puteţi imagina oroarea ce am simţit-o când mi-am amintit de astea:

Fotografiile sunt de pe feeder.ro

Să spuneam că am înţeles-o pe cea din 2008, campania de a atrage atenţia cu privire la hemofilie , dar în 2011, reclamă la un serial? Sigur…sunt ingrozită de faptul că mi se pare genial, dar adverstiserii ar face reclame permanente pe trupuri umane dacă li s-ar da libertatea să o facă. Cine a vândut, practic un simbol al oraşului, unei companii de publicitate? Şi a mai şi transformat fântâna în ceva cu totul sinistru. Doamne, obsesiile astea cu vampiri din ultimii ani!! Devine cam absurd.

Cum? Cum, tu primărie, să schimbi peisajul urmban, umplându-l cu sânge? Pentru că ţi-au dat nişte îngâmfaţi nişte banuţi să îţi iei o jantă la merţan?

Adică, de ce să nu fie reclamă pe Statuia Aviatorilor la Always cu aripioare sau la Gossip Girl pe statuia Leului de lângă Cotroceni? (gusfrabaaa)

Nu ştiu dacă Lowe PR lucrează în continuare pentru HBO, dar una din lecţiile de baza la facultatea de Relaţii Publice este să ai grij de context şi istoria locului nu mă duce cu gândul la vampiri sexi (sau la hemofilie dacă ne gândim), ci la revolte şi revoluţii şi bătăi crâncene. Bine, eu şi câţiva probabil. Restu zic: “oau! ce marfă!” sau “mamă ce colorată e!”.

Advertisements
Comments
3 Responses to “La fântână (curge sânge)”
  1. Mai sunt si cateva monumente erecte prin Capitala pe care le pot transforma in reclama la Viagra 😀

  2. kriys says:

    Ce tare e poza cu Gossip!!!
    Am fost si eu la Fantana cand apa era rosie, chiar mi-a placut 🙂

Lasă-mi un comentariu! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: